Fórum kezdőlap » Csevegések egyebekröl » Szabad témájú viták

Új téma nyitása Hozzászólás a témához
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Ki vagyok?
HozzászólásElküldve: hétf. aug. 25, 2008 11:25 pm

Sziasztok, Szalai Attila Örs vagyok, Székelyudvarhelyen élek és a kaktuszokra egy azóta már felszámolt gyógyszertár ablakában figyeltem fel egy téli reggelen. Ami megfogott az a változatosságuk volt. Ez ezelött 12 évvel történt. Azóta eleinte kirakatokból kéregettem sarjakat majd idősebb gyüjtők ajándékoztak növényeket (emlékszem, amikor kaptam Puszu bácsitól a 3 cm-es Echinocactus grusonii-t és nem tudtam betelni a boldogságtól) majd később vásárolgattam is növényeket. Sajnos, ameddig Vásárhelyen voltam tanulni, addig otthon sok növényem elpusztult, pedig a családom mindent elkövetett, hogy jól érezzék magukat a kaktuszok. A mai gyüjteményem gerincét az ezt túlélők teszik ki és igyekszem állandóan új tagokat szerezni a társaságba. Nincs kedvenc nemzetségem, minden növényemben nagy örömömet lelem.

Vissza a tetejére  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: kedd aug. 26, 2008 9:22 pm

Tar Sandor vagyok, Szatmáron születtem fél évszázadal korában.
22 éve már hogy kaktuszban szemvedek. Nem számoltam végig soha hany kaktuszom van, letszámokat a szukös hely mindig kordában tartotta.
Évek során volt mikor kaktuszaim teljes nem törödésemet élveszték de tulélték ezeket az idöszakokat is.
Az Aztekium egyesületnek 1998 óta vagyok tagja és igyekszek aktivan részt venni a közöszségi munkában.

sanyi

Vissza a tetejére  

Hozzászólás témája: Ki vagyok?
HozzászólásElküldve: szer. ápr. 22, 2009 10:03 pm

Izsay Tamás vagyok. Magyarországon Úrhida településen lakom, közel Székesfehérvárhoz. Hogy hogyan lettem kaktuszos? Hát így: Az első éves házassági évfordulónkra a feleségem gerbera csokrot kért. Abban az évben valószínüleg nem termett gerbera így a fiatal feleségem kaktuszt kért! Majd hanyadt estem, mert kaktuszt csak a western filmekben láttam. Mit ad Isten azon a héten volt pesten kiállítás, na uccu neki kaktuszt venni! És meglátni-megszeretni. Na ez volt 1973.ban. Most a fehárvári csapat titkára vagyok.

Vissza a tetejére  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. feb. 28, 2010 5:42 pm

Jó napot mindenkinek,

Szabo Gábor vagyok Braso Sacele, lakom

Kaktuszgyűjtéssel amatőr szinten foglalkozom. Iskolai végzettségem és munkaköröm nincs kapcsolatban a növénytermesztéssel vagy virágkertészettel. Elég idős korban kezdtem kaktuszokat gyűjteni, miután felfedeztem a kaktuszok tövisruhájának szépséget és sokféleségét.1965 óta foglalkozom kaktuszgyűjtéssel. Kétszer vesztettem el az egész gyűjteményt, mert nem tudtam megfelelő feltételeket biztositani a növények fejlődéséhez és nem tudtam kezelni őket. Ismereteimet szakkönyvek tanulmányozásával szereztem. Külömböző gyűjtőknél láttam, halottam és sokat magam tapasztaltam.

Vissza a tetejére  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. feb. 28, 2010 7:36 pm

Tulvan Melinda vagyok es Nagyszalontan Arany Janos szulovarosaban lakom.Ezelott 8 evvel a piacon megvettem az elso echinopsis eyresiimet.Itt lett vegem.A viragaimat kiszoritottak a kaktuszok,de nem bantam meg.Sot.Helyszuke miatt kellett dontenem.Sok kaktuszt elveszitettem de vagy 70 darabot sikerult meg megtartanom.Mostmar a net segitsegeben is bizhatok .Sok hasznos tanacsot kaptam mar eddig is.Minden kedves gyujtotarsnak sikeres termesztest kivanok.

Vissza a tetejére  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. márc. 01, 2010 8:26 pm

Horváth-Kovács ldikó vagyok, aszisztensnő. 1983-ban láttam egy virágzó Opuntiát, tőle kaptam kaktuszkórt. Első kaktuszomat a szomszédból loptam, a másodikat a Botanikus kertből, Kolozsvárról ez tragikus volt. Ebből okulva a következő látogatáskor megkérdeztem, hogy nem-e adnak el kaktuszokat. Feszt Györgyhöz irányítottak, tőle vettem meg az első, igazán gyüjteménybe illő példányokat. 88-ban tömbházba költöztünk, növényeim egyrészéről le kellett mondanom. 89-ben földszinti ablakunk párkányáről ellopták a többit, a kevésbé értékesek kivételével. Nem is tudtam haragudni, akárki is volt, értett hozzájuk... Csak szomorú voltam. Ezután jött egy strapás munkahely, (SMURD),nagy csdalád, s nem volt időm gyüjteni. Annál többet olvastam viszont róluk. 2oo5-ben munkahelyet változtattam, s több lett a szabad időm. Újra gyüjteni kezdtem a kaktuszokat. Jelenleg 2oo darabom van, kb 13o különböző fajta. Kedves támogatóm, Nevezi János útmutatásainak köszönhetően az idén januártól tagja vagyok a Romániai Kaktuszgyüjtők Egyesületének, s lehetőségeim szerint igyekszem méltó tag lenni

Vissza a tetejére  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. márc. 01, 2010 9:22 pm

Jó estét kívánok minden kedves tagnak.

Tar Dániel vagyok, 27 évvel születtem később mint Tar Sándor de szintén Szatmárnémetiben.
Személy szerint nem vagyok kaktuszgyűjtő, édesapám szemvedélyének kezdeti időszakja az én "ellenszemvem" kezdeti időszakjává lett.
Első talalkozásom a kaktuszokkal fájdalmas véget ért. Sikerült jókora lendülettel beletenyerelnem egyik legbundásabb (elnézést kérel, de nem tudom már melyik volt) példányába és így nem alakult ki irántuk semmilyen mértékű ronkonszemv. :P
Idő közben megtanultam néhány fajt átültetni, a hideg időszak beálltával segítek átköltöztetni őket védett helyre (bár mostanság nekem már csak a nehezebb növények maradnak:) ) de még mindig úgy gondolom, hogy nem happolom el édesapám elől ezt a passiót.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára DaniD hétf. márc. 01, 2010 9:26 pm-kor.

Vissza a tetejére  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. márc. 01, 2010 9:26 pm

Üdvözlök mindenkit a fórumon!

Remélem hogy a kapcsolattartásban és információ megosztásban mindannyiunk segítségére lehet. Támogató, építő jellegű észrevételeket szívesen fogadunk.

Kellemes és hasznos fórumozást mindenkinek!

Vissza a tetejére  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. márc. 10, 2010 11:33 pm

Sziasztok!
Jokhel Csaba vagyok, Érden lakom. Tagja vagyok a MKOE-nek. Gyerekkorom óta szeretem a kaktuszokat, de igazán 5 éve kezdtem velük foglalkozni. Sikerült egy kis kaktuszházat építenem, amiben én is jól érzem magam, nem csak a kaktuszok. Jelenleg gyűjtök minden félét, ami nekem tetszik. Próbálok minél több magot vetni, mert valahol azt gondolom, hogy amit én nevelek fel, az lesz számomra a legértékesebb. Amiben tudok segítek, és nem zavar az sem, ha építő jellegű segítséget, kritikát kapok. Jelenleg ismerkedem oldalatokkal, hogy mihamarabb megismerjem a fórum felépítését.
Üdvözlettel Jokhel Csaba

Vissza a tetejére  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. márc. 11, 2010 6:46 pm

Szervusz Csaba!

Légy üdvözölve közöttünk! Biztos vagyok benne, hogy jol fogod magad érezni itt a forumon. Remélem örökös tagja leszel te is.

Vissza a tetejére  

Új téma nyitása Hozzászólás a témához