Az egyesületAz egyesület

A Szatmári Azkekium kaktuszgyüjtö egyesület egy helybeli gyűjtö csoport kezdeményezésé alakult. Az alapitó tagok elözöleg az országos Exoplant kaktusz és pozsgás gyüjtö egyesület Szatmári csoportjának voltak tagjai.

34 gyüjtö hozájárulásábol megteremtödöt a szukséges anyagi hátér az új egyesület megalakulásához amély 1998 ianuár 16. án megkapta a hivatalos okmányait

Az egyesület celja a gyüjtök közti kapcsolatok létrehozása, fejlesztése a kaktuszok és pozsgások bemutátása és népszerusitése. Az új egyesület folytatója kivánt lenni a környékbeli gyűjtö hagyomanynak amit Vida Géza, Kozora László, Miclăus György, Bárkász Ferenc, Brumar János, Moldovan János, Puscas János, Savu Mircea, Steib Karoly elözöleg megteremtettek.

A kitüzöt cél érdekében kaktusz és pozsgásnövény kiálitásokkirándulások megrendezésére kerül sor melyek idővel hagyomanya válnak. A helyi tanfelügyelöség segitségével bemutatókra kerül sor az iskolákban.

A kiálitások alkálmávál elméleti bemutatókra és gyűjtők közöti találkozók szervezésére is sor kerül a kedvenc növények nepszerüsitése és a kapcsolatok fejlesztése érdekében.

Lugos, 1998 Szatmár, 1999
1998 tavasza, látogatás Lugoson dr. Lungunál Havi öszejövetel Szatmáron
Szatmár, 2000 Szatmár, 2000
2000 majus, kaktusz és pozsgás kiálitás Szatmáron A kialitás néhany résztvevöje

A szervezet kirándulások, találkozók segitséget kivánnak nyújtani a tapasztalat cserére a kaktuszok nevelése érdekében.

A Tordaj származásu Tamás Gyúla - az MKOE hajdani tiszteltbeli elnöke - jóvoltábol kapcsolat jön létre a magyar kaktuszgyüjtökel. Együtmüködési nyilatkozat aláirására kerül sor 2000 február 28. án a Debreceni Magyar Pozsgásgyüjtök Közhasznu Egyesületével és a Nyiregyházi Kaktuszgyüjtök Klubjával. Együtmüködési szerzödés aláirására kerül sor a Magyar Kaktuszgüjtök Országos Egyesületével (MKOE) 2002 iúnius 9. én. Az aláirt szerzödések lehetöséget nyújtanak a közös programok, kirándulások  megszervezésére. Elismeréskent a kifejtet tevékenységéjért az egyesületek közöti kapcsolatok létrehozásában és fejlésztésében a Magyar Kaktuszgüjtök Országos Egyesülete, 2003 decemberében Nevezi Jánosnak odaitéli az egyesület altal létrehozot és idegen országbeli gyüjtönek szánt „ANISITISI” emlékdiját.


2000, Szatmár 2001, Kolozsvár
A 2000 ben megrendezet Szatmári virágkiálitás
reszvevöi
Sorin Victor Copăcescu CACTUŞII MONOGRAFIE
könyvének bemutatója Szatmáron,
a kaktusz és pozsgás kiálitás alkalmaval, 2001 május.
Szatmár, 2000 Szatmár, 2000
Látogatás a Kolozsvári Botanikus kertben,
2001 szeptemberében
Látogatás a Kolozsvári Botanikus kertben,
2001 szeptemberében

2001, Nagybnánya 2001, Nagybánya
Találkozó Nagybányán A Vida gyüjtemény meglátogatása
2002, Szatmár 2002, Izsák
„Mexikoi kaktuszok„ Az ausztriai Wolf házaspár
- középen - bemutatója 2002 ben, Szatmáron. Baloldalt
lent utitársuk a Kern házaspár Érdröl.

Kirándulás Izsákra Farkas Jánosnál, 2002 ben
2002, Izsák 2002, Izsák
Farkas Jánosnál, 2002 ben Farkas Jánosnál, 2002 ben

Asociatia Aztekium. Cactus Satu Mare
http://www.aztekium.ro

Adresa paginii:
http://www.aztekium.ro/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=88