Prima pagină » Asociatia Aztekium » Viata asociatiei

 


Scrie un subiect nou Răspunde la subiect
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Intalnire la Chereusa
MesajScris: Dum Iun 23, 2013 9:14 pm
  

Avatar utilizator

Membru din: Mie Aug 06, 2008 7:19 pm
Mesaje: 1270
Localitate: Satu Mare
Am ajuns la Chereușa împreună cu soția, alături de Oana Adam, Cătălin Ungureanu și veșnic tânărul Nevezi Ioan, vineri după amiază când căldura parcă își făcea mai tare de cap. Gazda Mircea Pop ne aștepta cu brațele deschise și o sumedenie de Echinopsis care parcă s-au înțeles să înflorească împreună.

Imagine

Imagine

Imagine

Familiile Levai și Neciu, cu nepoții și copiii, Gino Capruciu și Ciprian Șuta erau deja prezenți și „savurau” căldură râzând vitejește.

Imagine

Am primit repede indicațiile prețioase cum și unde să instalăm corturile...

Imagine

cei tineri au fost foarte harnici și rapizi; instalare cortului a fost o joacă pentru ei...

Imagine

Imagine

pe când vârstnicii mai stăteau pe gânduri

Imagine

_________________
Numai bine şi mulţi cactuşi

siuka

www.aztekium.ro


          Sus  
 
 Subiectul mesajului: Re: Intalnire la Chereusa
MesajScris: Dum Iun 23, 2013 9:20 pm
  

Avatar utilizator

Membru din: Mar Aug 12, 2008 12:09 pm
Mesaje: 465
Localitate: Gilau jud Cluj
Imagine Imagine Imagine

Si....Gogu-mascota :D

Imagine Imagine

_________________
Cristi


          Sus  
 
 Subiectul mesajului: Re: Intalnire la Chereusa
MesajScris: Lun Iun 24, 2013 10:08 am
  

Avatar utilizator

Membru din: Dum Aug 03, 2008 10:37 am
Mesaje: 854
Localitate: Bucuresti
Salut prieteni !

Aseara am revenit din expeditia transilvana - a fost un drum lung, dar a meritat din plin ! Intalnirea si-a atins absolut toate obiectivele, si le mentionez pe cele mai importante:

- am vazut noul "sediu" a lui Mircea Pop (anterior la Romanasi), in frunte cu colectia completa a multicolorilor hibrizi echinopsis. Nu va mai spun ca sera "gemea" de automatizari - mai lipsea ca o mana robotica sa faca polenizarile ! :) De fapt, ar fi trebuit sa incep cu insusi Mircea Pop - volubil, jovial, relaxat si gazda excelenta impreuna cu doamna Pop (si adevar graieste gura pacatosului: zicea Mircea "- Stiti mai care este cea mai mare contributie a sotiilor cactusistilor ? Aceea ca ne suporta, fratilor !"

- am reunit "familia" Aztekium, ne-am cunoscut cu noii membrii, am reglat si ceva probleme financiare, am discutat si am planuit activitati de viitor, am invatat despre altoiri si pregatirea semintelor pentru insamantat, am vizionat instructive materiale de profil, plus alte activitati de team-building (in traducere: am mancat, am baut si ne-am distrat :) )

- ca sa fie o intalnire 100% reusita, a fost condimentata si cu putina aventura - sambata o furtuna violenta a muiat serios "satul" corturilor din curtea casei lui Mircea, sinistratilor fiindu-le oferita alternativa sa doarma pe mesele din sectiunea de iarna a serei. Eu, mai conventional, am avut baza in Baile Tasnad - fiica-mea nu se putea dezlipi de multimea de piscine cu sau fara apa termala.

Imagine
Alex Tar convingand niste seminte sa iasa din culcusurile lor

La final, va informez ca in mod oficial mi-a fost trasata sarcina sa intervievez membrii Aztekium care nu trimit articole din proprie initiativa - pentru a sustine publicatiile Asociatiei.

A la prochaine !

_________________
Toate cele bune !
Liviutz


Ultima oară modificat de Liviutz pe Lun Iun 24, 2013 10:13 pm, modificat 1 dată în total.

          Sus  
 
 Subiectul mesajului: Re: Intalnire la Chereusa
MesajScris: Lun Iun 24, 2013 9:07 pm
  

Avatar utilizator

Membru din: Dum Apr 12, 2009 7:23 pm
Mesaje: 7
Localitate: Zalau
Acuma dupa ce s-au limpezit gandurile si impresiile, as dori sa multumesc tuturor celor care mi-au calcat pragurile (de la casa si de la sera) si sper sa nu existe dezamagiri. Au fost de toate: caldura torida, mancare si auxiliare dupa pofta inimii, furtuna tropicala, tantarii de rigoare, etc.Am incercat si sper ca am reusit sa fiu o gazda primitoare, defapt asa sunt eu tot timpul. Speram sa ne intalnim si cu alte ocazii, inclusiv in Chereusa.
Bucatarul Levente si-a exprimat dorinta de a se inscrie in asociatie, asta ca sa poata organiza si el o chermeza. Eu am luat-o ca o gluma, insa dupa cum il cunosc... Cativa cactusi o sa ii dau eu, o sa mai primeasca si de la asociatie cu ocazia inscrierii, asa ca o sa fie si o mica colectie. Si uite asa se naste concurenta!!! Avand in vedere ca este vecinul meu, o sa poata fi vizitata si colectia mea. Cand i-am spus asta azi la telefon, Gino s-a oferit el sa fie bucatar sef :aplauze1:
Inca odata va multumesc.

_________________
Mircea POP
http://mitch.sunphoto.ro/Cactusi


          Sus  
 
 Subiectul mesajului: Re: Intalnire la Chereusa
MesajScris: Mar Iun 25, 2013 9:56 am
  


Membru din: Mie Mar 31, 2010 1:14 pm
Mesaje: 36
Localitate: Bucuresti
Buna seara,

In sfarsit!


In sfarsit am reusit sa scriu replica asta ... am ajuns aseara acasa si, rupt, m-am culcat iar dimineata la prima ora am dat o fuga pana la mare. Abia acum pot sa scriu si eu parerile.
In sfarsit am cunoscut persoanele din spatele nicknameurilor. Sotii Levai care au dat dovata de un umor fin si de foarte bun gust, Cristi care are o sotie fenomenala, niste copii frumosi si opinii in discutiile despre cactusi foarte bine expuse si fundamentate. Ciprian, care m-a uimit cu amabilitatea, umorul si sociabilitatea lui. A fost frumos, foarte frumos.
Persoanele pe care le-am cunoscut pentru prima data sau cu care am vorbit foarte putin on-line mi-au facut o impresie la fel de buna. Toata lumea s-a inteles bine. Toata lumea era bine dispusa si absolut toti se implicau in discutii si treburi organizatorice... Nu o sa il uit pe dl Nevezi niciodata cum alerga de colo colo numai sa puna mana si sa faca ceva. Si atunci cand nu era nimic de facut lua sticla de palinca si te servea... o darnicie caracteristica tuturor celor prezenti.

Fata de Mircea Pop si sotia acestuia jos palaria! O gazda absolut fenomenala si o persoana neobosita. A facut tot, de la simple treburi de organizare pana la prezentarea plantelor sale. Nu a stat o clipa, mereu cand vroiai ceva de la el nu il gaseai... era tot timpul pe undeva facand ceva.
Se vede dragostea fata de cactusi, nu doar in modul in care iti prezinta o planta, sau din privirea lui atunci cand intrebi ceva si se uita catre cactusul respectiv. O vezi si atunci cand intri singur in sera. Plantele sunt multumite, pline de flori sau boboci. Ghivecele si amestecul ingrijite. Un adevarat colectionar.
Elvira multumim ca ai fost acolo pentru noi. Desi nu colectionezi aceste plante si pana la urma nu aveai nicio obligatie ai fost prezenta. Ti-ai ajutat sotul si ai ajutat pe toata lumea cu prezenta, zambetul si bunavointa ta.

Vecinu' de alaturi, Levente, o persoana de un umor fantastic. Mereu cu zambetul pe buze si un foarte bun agricultor. Eu unul as pune un asemenea om sef peste Ministerul Agriculturii. Din cate mi-a povestit a stiut sa se descurce in situatii destul de dificile si este bine informat. Chiar si despre fondurile europene care pe la noi nu prea se incaseaza. Mult peste molustele de partid care se invart prin zonele Bucurestiului.

A fost ras, a fost distractie. Au fost discutii foarte interesante si productive. A fost frumos.

Va multumesc pentru lectiile despre plante si cele de viata. Abia astept sa ne revedem!


          Sus  
 
 Subiectul mesajului: Re: Intalnire la Chereusa
MesajScris: Mar Iun 25, 2013 8:00 pm
  

Avatar utilizator

Membru din: Dum Iul 27, 2008 9:44 pm
Mesaje: 320
Localitate: Baia Mare
Buna seara!

Ne-au onorat cu prezenţa invitaţi din Hajdúszoboszló-Ungaria si Nyíregyháza-Ungaria

Imagine
István Herczeg,Hajdúszoboszló
Imagine
Sándor Bencze,Nyíregyháza

Imagine
Am plecat din Nyiregyhaza, pina la destinatie trebuia sa parcurg 100 Km
Am greșit o literă și in loc de Chereusa am ajuns la Gereusa si am mai facut 50Km in plus pina la casa lui Mircea
A povestit Sándor Bencze

Imagine

Imagine

Imagine


Mulţi dintre participati au venit împreună cu soţi, soţii, copii şi nepoţi

_________________
Hans


          Sus  
 
 Subiectul mesajului: Re: Intalnire la Chereusa
MesajScris: Mie Iun 26, 2013 4:17 pm
  

Avatar utilizator

Membru din: Lun Aug 11, 2008 6:07 pm
Mesaje: 87
Localitate: Timisoara
Buna seara !

Desi la intalnirea cactusistica nu au reusit sa-si faca prezenta toti membri care si-au anuntat participarea, a fost o intrunire numeroasa si perfect reusita. Trebuie subliniata prezenta colectionarilor tineri in numar destul de mare care au si fost foarte activi. Rugaciunea lui Mircea a fost ascultata si plantele au inflorit in numar foarte mare de ziua intalniri
Imagine Imagine
Imagine
Si fiindca mancarurile bune nu lipsesc de la astfel de intalniri bucatarul desemnat si ajutoarele au inceput activitatea ( din poza lipseste sotia lui Levente, Mircea preluand provizoriu locul ei ).
Imagine
Un program atractiv care nu poate sa lipseasca de la nici o intalnire este tombola, alcatuita din donatiile membrilor Aztekium. Fiindca au fost multe donatii de plante, carti, saculete de sol mineral si ghivece, fiecare bilet cumparat a iesit castigator. Alex s-a tinut de cuvant si abia am reusit sa mai prindem cateva bilete de tombola.
Imagine Imagine Imagine

Dupa masa, timp in care am vizitat cu totii sera cu cactusi , tabara cactusistica a fost lovita de o furtuna puternica in doua reprize. Repriza a doua a fost fatala la cateva corturi inclusiv la cortul nostru, incat a trebuit sa ne mutam , mai ales ca am fost cu nepoteii . Noroc ca mielul a fost deja prajit si o parte din sera a devenit sala de mese, iar seara , dupa prezentarea interesante despre Mammillarii, a devenit dormitor pentru sinistrati.
Spre seara d-l Nevezi a facut o demonstratie interesanta de altoire , urmat de prezentarea unei metode de a curata semintele din fructele cactusilor, de catre d-l Tar
Imagine
Pentru a mai reduce din cheltuieli am propus ca scobitorii sa fie realizati din spini de cactusi, dar pana la urma au iesit mult mai scump fiind facute din spinii unui Echinocactus polycephalus.
Imagine

A treia zi ne-am trezit cu soare si ni s-au uscat lucrurile din care inainte a trebuit sa stoarcem apa. Mai tarziu copii au inceput activitatea artistica si au desenat cactusii lui Mircea.
Imagine
Multumim mult inca odata familiei Elvira si Mircea Pop pentru ospitalitaea si caldura cu care ne-au primit.

Cu stima

Familia Levai
Ps. mai multe poze se gasesc pe pagina noastra
http://cactus2009.5mp.eu/web.php?a=cact ... CcxOxkzibT
pentru poze mai mari, click pe " Eredeti méret megtekintése"

_________________
http://cactus2009.5mp.eu/web.php?a=cactus2009


          Sus  
 
 Subiectul mesajului: Re: Intalnire la Chereusa
MesajScris: Mie Iun 26, 2013 7:27 pm
  

Avatar utilizator

Membru din: Dum Iul 27, 2008 9:44 pm
Mesaje: 320
Localitate: Baia Mare
Buna seara!

Aflati mai multe informatii daca accesati lincul urmator:

http://portalsm.ro/2013/06/intalnirea-a ... a/cactusi/

_________________
Hans


          Sus  
 
 Subiectul mesajului: Re: Intalnire la Chereusa
MesajScris: Mie Iun 26, 2013 9:20 pm
  

Avatar utilizator

Membru din: Mie Aug 06, 2008 7:19 pm
Mesaje: 1270
Localitate: Satu Mare
O relatare despre întâlnire în presa online
http://www.satmareanul.net/2013/06/26/c ... -chereusa/

_________________
Numai bine şi mulţi cactuşi

siuka

www.aztekium.ro


          Sus  
 
 Subiectul mesajului: Re: Intalnire la Chereusa
MesajScris: Sâm Iul 06, 2013 8:06 pm
  


Membru din: Mar Ian 15, 2013 8:05 pm
Mesaje: 3
Buna seara

pentru ca am mai ramas in zona am reusit zilele trecute sa fac si episodul 2 - de fapt 2 si 3 - o zi am fost prin Satu Mare, cu dl. Tar ca si ghid si o zi in Baia Mare unde dl. Lorincz s-a ocupat de noi; am facut si o gramada de poze, abia astept sa ajung acasa sa le descarc si triez;

Ciprian


          Sus  
 
 
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Mergi la:  

Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România