Prima pagină » Asociatia Aztekium » Viata asociatiei

 


Scrie un subiect nou Răspunde la subiect
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 30, 2010 6:52 am
  

Avatar utilizator

Membru din: Mie Aug 06, 2008 7:19 pm
Mesaje: 1270
Localitate: Satu Mare
Salut tuturor,

Nu am avut posibilitatea de a merge la această întâlnire dar din câte am auzit cei care au fost prezenţi s-au simţit foarte bine. Felicitări pentru organizare :!:

_________________
Numai bine şi mulţi cactuşi

siuka

www.aztekium.ro


          Sus  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 31, 2010 4:27 pm
  

Avatar utilizator

Membru din: Dum Aug 03, 2008 10:37 am
Mesaje: 854
Localitate: Bucuresti
Salut prieteni !

Cu o intarziere neprevazuta, gasesc un ragaz sa va povestesc despre Craiova 2010 - un eveniment important pentru Asociatia noastra;

N-am reusit sa ajung decat sambata dimineata pe la 9. Il sun pe Bogdan - o data, de doua ori de trei ori- telefonul inchis ! Am banuit explicatia, stiam ca vineri seara trupele Aztekium trec pe la Eugen Belu - si de acolo se pleaca greu dar inveselit, ori de plantele cadou, ori de vinul oltenesc, ori de una si de alta in acelasi timp ! Intr-adevar, Eugen mi-a confirmat ca Rusica Petrov era platit "la cursa", asta explicand viteza cu care se umpleau paharele golite.

In fine pe la 10 fara, imi raspunde Bogdan (sa fiu sincer, la ora 10 planuisem intalnirea), ma invita la o cafea la el si apoi plecam direct la dl. Copacescu. Aici era deja mare inghesuiala, multi cunoscuti, dintre cei intalniti prima oara mentionez familia cactusistica Biro si un invitat din Ungaria - dl.Istvan Herczeg.

Imagine

La un moment dat reusesc sa ma salut si cu gazda, dl. Copacescu in mare verva nu prididea sa conduca oaspetii in diversele locatii unde tine plantele peste iarna, precum sa dea si explicatii de specialitate imbinate cu o gramada de povesti care au facut deliciul oaspetilor.

Bineinteles am profitat pentru a revedea minunatele plante ale colectiei Copacescu, am vazut si noutati de la ultima vizita dar am auzit si povesti triste cu plante mari trecute in nefiinta, se pare atacate din interior de un "virus" - simptomatica era culoarea violeta a coletului.

Imagine

Imagine

Imagine

La un moment dat am iesit pe balcon si m-am intretinut cu Octavian, unul din baietii dlui Copacescu (amandoi cactusisti !) care mai arunca cate-o ironie privind multimea exagerata a plantelor tatalui sau ! :)

Imagine

Despartindu-ne cu greu de dl. Copacescu am facut o plimbare prin Gradina Botanica pentru a ne face pofta de mancare. Un grup mai norocos a vizitat cu o zi inainte si sera - acum era inchisa. Istvan Lorincz si Bogdan Naidin m-au ajutat sa identific numele diverselor plante "hardy" din gradina - se cunoaste amandoi sunt profesionisti - la propriu si la figurat !

Pana sa ajungem la masa festiva, am deviat la o terasa unde fiecare a baut ce-a dorit (merci Bogdan !), prilej si pentru plata cotizatiilor pe 2010. M-a amuzat ca in cazul a doua cupluri s-au inscris amandoi sotii, trebuie sa am si eu o discutie serioasa cu sotia mea ! :)

Imagine
Din aceasta imagine lipseste dl. Szabo si dl. Nevezi, iar Alex/Siuka era prezent prin telefon si de asemenea nu se vede ! :)

In fine am pornit spre magazinul Mercur, ocazie cu care am admirat centrul orasului - nici nu se simtea ca nu mai au Primar ! :)

Imagine

Dupa atata drum pe jos, am apreciat mai intai ascensorul ultramodern, abia apoi masa intinsa si bucatele alese. Iata o imagine cu o parte din meseni, lipsesc cateva persoane care tocmai admirau Craiova de la inaltimea etajului 5.

Imagine

Mai departe intuiti, s-a mancat, s-a baut si s-a discutat, dar mai trebuie sa stiti ca intre felurile de mancare am vizionat cu ajutorul unui proiector (multumim dl. Nevezi si dl. Lorinz) vizite de acum vreo 10 ani in colectiile craiovene Copacescu, Belu si Nitu.
Intr-o alta pauza am reusit si eu sa prezint un material tradus din italiana privind speciile nordice ale genului Echinomastus - actualmente "lump-uit" in genul Sclerocactus.
Pe seara am fugit cu Adi Popa pana la masina lui de unde am achizitionat o Leuchtenbergia si o agava pitica (am identificat-o ca fiind A. stricta v. nana).

Dupa o poza de grup (vai, n-am reglat aparatul foto !) mi-am luat ramas bun de la colegi cu promisiuni de reintalnire grabnica !

Imagine

Multumiri speciale lui Bogdan Naidin pentru organizarea evenimentului !
La revedere Craiova 2010 - pe curand Craiova 2011 !

_________________
Toate cele bune !
Liviutz


          Sus  
 
 
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori


Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Mergi la:  

Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România