Prima pagină » Pentru cine nu stie » Discuții despre Jurnal Acc Aztekium

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Newsletter Aztekium
MesajScris: Sâm Mar 01, 2014 4:59 pm

Se poate descarca numarul din ianuarie al jurnalului de pe pagina http://www.aztekium.ro/modules.php?name ... ge&pid=149

Fişiere ataşate:
2014_02.jpg
2014_02.jpg [ 36.85 KiB | Vizualizat de 9065 ori ]

Sus  

MesajScris: Dum Mar 02, 2014 10:58 am

Ar fi util dacă cei care citesc regulat jurnalul și-ar spune părerea despre format. Ar fi bine de știut care format pare mai convenabil, din toate punctele de vedere.

siuka

www.aztekium.ro

Sus  

MesajScris: Lun Mar 03, 2014 11:43 am

siuka scrie:
Ar fi util dacă cei care citesc regulat jurnalul și-ar spune părerea despre format. Ar fi bine de știut care format pare mai convenabil, din toate punctele de vedere.

Buna ziua !
Salut Alexandru !

Bineinteles citim regulat Jurnalul Aztekium si pe langa continutul interesant, apreciem mult realizarea artistica a fiecarei reviste electronice. Dupa parerea noastra ambele formate sunt atractive, poate formatul mai vechi permite o pozitionare mai buna atat pentru articole cat si pentru poze. Si nu in ultimul rand, parca pozele(si textul) sunt mai mari, bineinteles fara sa facem o marire a documentului pdf.

Sus  

MesajScris: Joi Mar 06, 2014 8:38 am

Salut Alex !

Parerea mea o stii deja, prima varianta mi se pare foarte frumoasa si reusita, nu vad de ce am schimba ceva foarte bun. Prima varianta este o inlocuitoare a revistelor lunare care au fost printate in epoca de glorie Aztekium (nu ca acum am fi niste epigoni :) ). Si cred ca sunt destui carora le poate trece prin cap sa le printeze si sa le puna la colectie ! Deci votul meu este pentru restauratie ! :)

Sus  

MesajScris: Lun Mar 10, 2014 7:51 am

Salut Alexandru,

Si parerea mea o cunosti.

Un singur lucru as vrea sa mai spun. Este bine ca te consulti cu altii, poate primesti si sfaturi bune sau ti se dau idei care sa merite a fi explorate. Dar atat. Unora le va place mai mult jurnalul vechi, altora cel nou. Altora amandoua sau poate nici unul, nici altul. (Mai ales ultimii, poate te vor ajuta si cu niste articole bune). Unii sunt conservatori din fire, altii schimbatori. Unii gandesc schimbarea, altii o fac doar ca sa fie. In ultima instanta insa tu esti cel care decide, pentru ca tu esti Editorul jurnalului. Cred ca este total contra-productiv sa "tii scorul" (vorba ta) si sa procedezi dupa cum gandesc altii.

Cheers,
Eduart

https://carpophyma.page.tl/

Sus  

MesajScris: Vin Mai 02, 2014 2:45 pm

Salut prieteni !

Redactorul Alexandru Tar nu se lasa deloc - am primit jurnalul Aztekium pe luna aprilie, felicit colaboratorii acestui numar. In context, amintesc tuturor membrilor (si nemembrilor) ca sunt datori cu vesti de prin colectiile lor, bune-rele - de care o fi - oricum sunt instructive si informative. Nu este ok sa stai pe margine ...

In acest numar am remarcat articolul privind acel hibrid de echinopsis pe care cred ca il am si eu. Are o dimensiune apreciabila (cred ca l-am mostenit via George Nitu) si in sezon face flori splendide. L-am avut o vreme in sol in sera, dar crestea prea repede si l-am mutat intr-un ghiveci pe care-l car primavara cu greu pe terasa.

Iata o poza din 2012, cand era inca in sera:
Imagine

Cand o sa infloreasca din nou, o sa pun o imagine mai reprezentativa.

Sus  

MesajScris: Vin Mai 02, 2014 10:40 pm

Salut Liviutz,

Nu cred ca este aceeasi planta ... Centrul florii nu este negru, ceea CE am inteles ca este Una din caracteristicile hibridului.

Scuze penteu ortografie, sunt PE Mobil SI fara ochelari...

Cheers,
Eduart

Sus  

MesajScris: Vin Mai 02, 2014 11:09 pm

Salve Eduart !

Am citit si eu acea precizare, dar nu se potriveste cu ce am gasit pe net ... De pilda:

Imagine
http://www.cactuspro.com/photos/Cactace ... /3927.html
http://david-szalay-plants.blogspot.ro/ ... a-syn.html

Sus  

MesajScris: Lun Mai 05, 2014 1:21 am

Salut tuturor,

Salut Liviutz,

De acord, nu prea seamana...

Aspectul asta ar putea fi lamurit doar de dl. Laszlo Fabian (daca precizeaza foarte explicit cum devine chestiunea), sau de descrierile din 1936/1957/1967. Butasii trecuti din colectie in colectie nu sunt mereu o garantie. Incurcaturi se mai pot produce.

In alta ordine de idei, ultimele doua numere - martie si aprilie 2014 - au fost foarte reusite, mai despre plante si chiar deloc festiviste. Am avut o observatie punctuala pe care am trimis-o redactiei, nu mai repet acum. Pe ansamblu jurnalul devine tot mai bun si ajustarile facute pas cu pas la formatul landscape le apreciez pozitiv.

Citat:
(...) amintesc tuturor membrilor (si nemembrilor) ca sunt datori cu vesti de prin colectiile lor (...) oricum sunt instructive si informative. Nu este ok sa stai pe margine ...

Nu, nu este OK. Si eu spun acelasi lucru de muuuuulti ani de zile. Aici ma simt insa putin cu musca pe caciula pentru ca eu citesc regulat jurnalul si, mai mult - fara a fi membru - am colaborat timp de 5 ani cu Acc Aztekium. Numai ca acum, in cazul meu, ar insemna sa inot impotriva curentului si nu mai am chef. :lol: In plus, am fost suficient de naiv ca sa cred in .... reciprocitate. Dar mi-a trecut :mrgreen:

Cheers,
Eduart

Sus  

MesajScris: Dum Aug 10, 2014 10:26 pm

Multumim pt noul newsletter!

Sus  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect