Prima pagină » Discutii despre alte plante suculente » Prezentarea plantelor suculente

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Crassula ovata
MesajScris: Vin Oct 08, 2010 11:05 am

Salut tuturor,

Crassula ovata - o planta in aparenta banala, dar incantatoare:

Imagine

Imagine

Este o planta in aparenta usoara (in orice caz este recomanadata pentru incepatori), care suporta multe maltratari, dar care te rasplateste numai daca este cultivata corect.

Numai bine,

Eduart

https://carpophyma.page.tl/

Sus  

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 08, 2010 8:56 pm

Salut,

Este într-adevăr o plantă nepretenţioasă din toate punctele de vedere. Este uşor de crescut şi foarte uşor poate fi şi modelată ca un bonsai. Condiţiile ce i se asigură influenţa însă în mod direct dezvoltarea şi aspectul plantei. Ce i se poate reproşa este faptul că înfloreşte la o vârstă înaintată dar şi până atunci poate oferi un decor foarte frumos, dacă i se acordă un pic de atenţie. Iarna are nevoie de repaus, cu cantităţi minime de apă şi o temperatură de minim 10-12 grade. În perioada de repaus frunzele i se zbârcesc un pic dar şi revin după primele udări.
Cele ajunse la vârsta de înflorire înfloresc la noi prin decembrie - ianuarie. Ţinute afară până toamna târziu, până ce temperatura coboară la 5-6 grade, cele florifere parcă sunt stimulate în înflorire. Este observaţia mea, pe plantele pe care le-am avut, dar nu o recomand ca experiment nimănui.
Frumoasă planta ta Eduart. Conturul colorat al frunzelor îi dă un aspect foarte decorativ. La fel şi floarea este foarte elegantă. Eu am forma tradiţională cu vrunzele verzi şi floare albă, şi varietatea cu frunzele vărgate. Planta actuală a înflorit anul trecut în decembrie pentru prima dată şi a avut o singură infloreşcenţă

siuka

www.aztekium.ro

Sus  

Subiectul mesajului: Re: Crassula ovata
MesajScris: Vin Ian 11, 2013 5:22 pm

Salut prieteni !

Am fost de sarbatori pe la socrii si am descoperit ca le-a inflorit "copacelul" Crassula ovata - am facut o poza pentru forumul nostru:

Imagine

In context, acum vreo 2 ani am fost pe la Ocnele Mari in cautare de tuf (din acela alb, am si luat vreo 2 saci, dar nu prea am fost multumit, era cam sfaramicios). Pe holul administratiei era un ladoi in care se lafaia cea mai mare Crassula ovata pe care am vazut-o vreodata, coroana cred ca avea 1,5 m in diametru ! Si era si inflorita abundent !

Din pacate nu aveam telefonul "dastept" la mine, ma incapatanam sa umblu cu vechiul meu Nokia ...

Sus  

Subiectul mesajului: Re: Crassula ovata
MesajScris: Sâm Ian 12, 2013 8:10 am

Salut tuturor,
Salut Liviutz,

In experianta mea inflorirea este stimulata puternic asa cum a spus si Alexandru de iernari racoroase (4 - 5 grade, nu mai jos si fara inghet) si veri calde, cu temperaturi peste 30 de grade. Udari profunde discontinui.

Desi planta mea este afara este relativ protejata de ploaie; cum vantul predominant bate din directia peretelui, pot trece vara si 2 - 3 luni intre doua udari superficiale si ocazionale de la ploaie. Eu o ud profund o data la 3 luni, indiferent daca este vara sau iarna.

Cheers,
Eduart

https://carpophyma.page.tl/

Sus  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect