Tartalomjegyzék Aztekium Kaktuszgyűjtő Egyesület
Csevegések kaktusz és poszgás kedvelők között

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Álitások és vélemények

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Kedvelem a kaktuszokat
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
sanyi

HozzászólásElküldve: Sun Jun 06, 2010 11:00 am    Hozzászólás témája: Álitások és vélemények Hozzászólás az előzmény idézésével

Egy kis játék-véleménykutatás
Vannak olyan álitások és vélémények a kaktuzok és pozsgások tartásában amik saját tapasztalatra épülnek vagy csupán hallásbol ismertek. Ezeket mindenki saját elkőpzelése szerint értelmezheti és alkalmazhatja. Érdekes lenne tudni kinek mi a véleménye pár ilyen álitásrol. Magyarázatot is lehet füzni az álitásokhoz de lenyegében harom válaszbol lehet választani
    VALÓS
    FELTÉTELEZHETŐ
    HAMIS

Álitás: egyes poszgások kicsi, szük cserépbe könyeben sarjadzanak mint nagyob cserépbe.

Lehet a három válaszbol választani.

www.aztekium.ro
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sanyi

HozzászólásElküldve: Mon Jul 26, 2010 10:09 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mivel nagyon sok érdekes vélemény latott napvilágot az elözö álitásnál felteszem a következöt:

Káros a hangyák jelenléte a kaktuszok és egyéb novények közöt

www.aztekium.ro
Vissza az elejére
Epresi

HozzászólásElküldve: Mon Aug 30, 2010 9:26 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sanyi írta:
Mivel nagyon sok érdekes vélemény latott napvilágot az elözö álitásnál felteszem a következöt:

Káros a hangyák jelenléte a kaktuszok és egyéb növények közöt
nagyon is káros mert a földet ki hordják a cserépből a gyökerek sok levegőt kapnak és a hangyák által be hordott élelmük bomlása a gombásodást segíti. Sad
hans

HozzászólásElküldve: Thu Sep 02, 2010 10:34 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jó estét!

A hangyák a száraz morzsalékos talajt kedvelik, őket is jobb kitelepíteni, mert sok kellemetlenséget okoznak.Egy két hangya a kaktusz állományokban nem tesz kárt. De ha többet találunk a gyüjtemény körül, a hangyák elleni védekezés szükséges.

Tehát szerintem valós
horvath ildiko

HozzászólásElküldve: Sun Sep 05, 2010 8:09 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jó esét

Tapasztalatom szerint valós.
Az én kaktuszedényeimbe előszeretettel költöznek be évek óta a sodróméhek. Ezt csak érdekességként említem. Tapasztalatom szerint semmi kárt nem okoznak
sanyi

HozzászólásElküldve: Sun Sep 05, 2010 8:23 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Észrevettem hogy a hangyák nagyon szépen le takarítják a tetveket a kaktuszokról ott ahol jelen vannak. Ez főleg kint a szabad kertbe ki tett kaktuszokra vonatkozik. Ezt nem nevezném káros hatásnak. Igaz itt a katicabogár is szerepet vállalhat. Ha a cserépbe csinálnak fészket lehet hogy Lászlónak van igaza és karos lehet a jelenlétük de szerintem ínkáb kellemetlen főleg a látvány miatt.
Én inkább a FELTÉTELEZHETŐ mellett szavazok.

www.aztekium.ro
Vissza az elejére
sanyi

HozzászólásElküldve: Sun Sep 05, 2010 8:33 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jó estet Ildikó,

Nálam is meg szoktak jeleni az általad említett jövevények de én se tapasztaltam valami káros hatást utánuk. Ha egy-két év után kibontod a cserepet ahova be bújnak ott van a kis szivar formájú fészek a földben amit csinálnak, de mindig egyben és üresen találtam.

www.aztekium.ro
Vissza az elejére
horvath ildiko

HozzászólásElküldve: Sun Sep 05, 2010 10:43 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sanyi írta:
Jó estet Ildikó,

Nálam is meg szoktak jeleni az általad említett jövevények de én se tapasztaltam valami káros hatást utánuk. Ha egy-két év után kibontod a cserepet ahova be bújnak ott van a kis szivar formájú fészek a földben amit csinálnak, de mindig egyben és üresen találtam.

A méh a fészekbe egy kevés mézet rak, és néhány petét, majd lezárja. Elég rövid idő alatt kikel 3-4 kövér kukac, amely az anyjuk által betett mézet eszi.
Őszel bebábozódnak, áttelelnek, majd tavasszal a bábból méh lesz, s elhagyja a fészket.
Lehet, hogy a megfigyelésem nem elég pontos, de nem sokat bolygathattam a fészkeket, hisz ez a kaktuszonak megártott volna

különben én kedvelem ezeket a méheket
sanyi

HozzászólásElküldve: Mon Sep 06, 2010 11:28 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jó reggelt,

Nem figyeltem sose mi történik miután befejezi a méh a fúrást és behordja a levél darabkákat, főleg nem a következő év tavaszán. Azt észrevettem hogy a fúrás ideje alatt nagyon kitart a kiszemelt cserép mellet. Próbáltam a meg kezdet fúrást betömni párszor de sikertelenül. Minden alkalommal újra kezdte a műveletét, ugyan azon a helyen.

www.aztekium.ro
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Kedvelem a kaktuszokat Időzóna: (GMT +3 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.