| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
sanyi

Csatlakozott: 2008.08.24. Sunday 22:26 Hozzászólások: 373 Tartózkodási hely: Szatmár
|
Elküldve: Sun Jun 06, 2010 11:00 am Hozzászólás témája: Álitások és vélemények |
|
|
Egy kis játék-véleménykutatás
Vannak olyan álitások és vélémények a kaktuzok és pozsgások tartásában amik saját tapasztalatra épülnek vagy csupán hallásbol ismertek. Ezeket mindenki saját elkőpzelése szerint értelmezheti és alkalmazhatja. Érdekes lenne tudni kinek mi a véleménye pár ilyen álitásrol. Magyarázatot is lehet füzni az álitásokhoz de lenyegében harom válaszbol lehet választani
VALÓS
FELTÉTELEZHETŐ
HAMIS
Álitás: egyes poszgások kicsi, szük cserépbe könyeben sarjadzanak mint nagyob cserépbe.
Lehet a három válaszbol választani. _________________ sanyi
www.aztekium.ro |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sanyi

Csatlakozott: 2008.08.24. Sunday 22:26 Hozzászólások: 373 Tartózkodási hely: Szatmár
|
Elküldve: Mon Jul 26, 2010 10:09 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Mivel nagyon sok érdekes vélemény latott napvilágot az elözö álitásnál felteszem a következöt:
Káros a hangyák jelenléte a kaktuszok és egyéb novények közöt _________________ sanyi
www.aztekium.ro |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Epresi
Csatlakozott: 2010.03.07. Sunday 23:06 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Magyarország,Komárom.
|
Elküldve: Mon Aug 30, 2010 9:26 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| sanyi írta: | Mivel nagyon sok érdekes vélemény latott napvilágot az elözö álitásnál felteszem a következöt:
Káros a hangyák jelenléte a kaktuszok és egyéb növények közöt | nagyon is káros mert a földet ki hordják a cserépből a gyökerek sok levegőt kapnak és a hangyák által be hordott élelmük bomlása a gombásodást segíti.  _________________ Epresi László. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hans
Csatlakozott: 2008.09.01. Monday 22:09 Hozzászólások: 124 Tartózkodási hely: Nagybanya
|
Elküldve: Thu Sep 02, 2010 10:34 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Jó estét!
A hangyák a száraz morzsalékos talajt kedvelik, őket is jobb kitelepíteni, mert sok kellemetlenséget okoznak.Egy két hangya a kaktusz állományokban nem tesz kárt. De ha többet találunk a gyüjtemény körül, a hangyák elleni védekezés szükséges.
Tehát szerintem valós _________________ Hans |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
horvath ildiko
Csatlakozott: 2009.08.20. Thursday 22:38 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: buzasbesenyo
|
Elküldve: Sun Sep 05, 2010 8:09 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Jó esét
Tapasztalatom szerint valós.
Az én kaktuszedényeimbe előszeretettel költöznek be évek óta a sodróméhek. Ezt csak érdekességként említem. Tapasztalatom szerint semmi kárt nem okoznak _________________ ildiko |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sanyi

|
Elküldve: Sun Sep 05, 2010 8:23 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Észrevettem hogy a hangyák nagyon szépen le takarítják a tetveket a kaktuszokról ott ahol jelen vannak. Ez főleg kint a szabad kertbe ki tett kaktuszokra vonatkozik. Ezt nem nevezném káros hatásnak. Igaz itt a katicabogár is szerepet vállalhat. Ha a cserépbe csinálnak fészket lehet hogy Lászlónak van igaza és karos lehet a jelenlétük de szerintem ínkáb kellemetlen főleg a látvány miatt.
Én inkább a FELTÉTELEZHETŐ mellett szavazok. _________________ sanyi
www.aztekium.ro |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sanyi

|
Elküldve: Sun Sep 05, 2010 8:33 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Jó estet Ildikó,
Nálam is meg szoktak jeleni az általad említett jövevények de én se tapasztaltam valami káros hatást utánuk. Ha egy-két év után kibontod a cserepet ahova be bújnak ott van a kis szivar formájú fészek a földben amit csinálnak, de mindig egyben és üresen találtam. _________________ sanyi
www.aztekium.ro |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
horvath ildiko
Csatlakozott: 2009.08.20. Thursday 22:38 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: buzasbesenyo
|
Elküldve: Sun Sep 05, 2010 10:43 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| sanyi írta: | Jó estet Ildikó,
Nálam is meg szoktak jeleni az általad említett jövevények de én se tapasztaltam valami káros hatást utánuk. Ha egy-két év után kibontod a cserepet ahova be bújnak ott van a kis szivar formájú fészek a földben amit csinálnak, de mindig egyben és üresen találtam. |
A méh a fészekbe egy kevés mézet rak, és néhány petét, majd lezárja. Elég rövid idő alatt kikel 3-4 kövér kukac, amely az anyjuk által betett mézet eszi.
Őszel bebábozódnak, áttelelnek, majd tavasszal a bábból méh lesz, s elhagyja a fészket.
Lehet, hogy a megfigyelésem nem elég pontos, de nem sokat bolygathattam a fészkeket, hisz ez a kaktuszonak megártott volna
különben én kedvelem ezeket a méheket _________________ ildiko |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sanyi

|
Elküldve: Mon Sep 06, 2010 11:28 am Hozzászólás témája: |
|
|
Jó reggelt,
Nem figyeltem sose mi történik miután befejezi a méh a fúrást és behordja a levél darabkákat, főleg nem a következő év tavaszán. Azt észrevettem hogy a fúrás ideje alatt nagyon kitart a kiszemelt cserép mellet. Próbáltam a meg kezdet fúrást betömni párszor de sikertelenül. Minden alkalommal újra kezdte a műveletét, ugyan azon a helyen. _________________ sanyi
www.aztekium.ro |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|